martes, 12 de noviembre de 2013

Marmelo de mazá

Unha marabillosa receita con froita de outono!
Ingredientes:
- 1 kg demazás.
- 500 gr de azucre.
- líquido espesante.
Preparación.
Lávanse as mazás e pelámolas; cortámolas en anacos non moi pequenos e cocémolas nunha pota durante 30-40 minutos xunto co azucre.De vez en cando remexede, lingoretas, ou apegarase.
Logo de cocelas, pásanse pola batidora para eliminar calquera grumiño que quedase, e que teñan unha textura máis fina. 
Por último, botámoslle o líquido espesante, batímolo todo e metémolo en botes previamente esterilizados. E xa temos marmelo para o almorzo. Mmmmm, que rico!

Esterilización dos botes:
Antes de comezar a facer o marmelo, é interesante esterilizar os botes para evitar contaminacións. Ferveremos os botes 10-15 minutos en auga, e despois escurrirémolos ben ata que sequen sen tocar o interior.
Os lingoretas das Chans dámoslle as gracias a Rosana e a súa familia por esta receita tan rica. De seguro que a imos disfrutar.

3 comentarios: